ONLINE MUNKATANÁCSADÁS

MUNKAERŐPIACI ELSŐSEGÉLY CSOMAG

SZOLGÁLTATÁSUNK GYORS ÉS SEGÍTŐ VÁLASZT KÍNÁL A MUNKAERŐPIACION BAJBA JUTOTT EMBEREKNEK

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több évtizede segíti a bajba jutott embereket. 2013 óta külön szervezeti egysége, a Munkaerőpiaci Szolgáltató Központ – működtet olyan programokat, ahol meg tud valósulni az a cél, hogy a hátránnyal élő emberek visszatalálhassanak a munkaerőpiacra.

A legfontosabb tevékenységünk a személyre szabott mentoráció, amely a munkaerőpiacra való felkészülést, a közvetítést és az elhelyezkedést követő mentorációt egyszerre támogatja. Nagyon hatékony az a modell, amelybe egy HR tanácsadó a munkáltatói oldalt készíti fel a hátránnyal érkezőkre, a szociális szakember pedig a célcsoport-specifikus tudásával az egyént támogatja, egyszerre.

A munkánk nagyon fontos része a személyesség, de ez, 2020 tavaszán ellehetetlenült, de éppen ebben a frissen kialakult, munkaerőpiaci szempontból is válságos helyzetben lett a legnagyobb szükség a támogató munkánkra, ezért megjelentünk az online térben. Az Országos Központ Munkaerőpiaci Szolgáltató Központja által koordinált folyamat során alkalmazást fejlesztettünk, és mögé megszerveztük azt a mentorhálózatot, amelyben 2 régió: az Országos Központ Munkaerőpiaci Szolgáltató Központja által irányított Incorpora Hálózat, és a harmadik országbeliek közvetítésével foglalkozó szervezeti egység illetve a Közép-Magyarországi Régióban működő Vekop-812-16-es kódszámú munkaerőpiaci projekt („Nem állami szervezetek és társadalmi partnerek munkaerőpiaci szolgáltatásainak támogatása”) közösen 12 fős csapatát koordináltuk össze, és alakítottuk ki azt a működési módot, amely a felhasználóknak a legegyszerűbb elérést biztosítja.

 Az állást keresők honlapunkon egy űrlap kitöltésével jelentkezhetnek, ha igénybe szeretnék venni a szolgáltatást. Az érdeklődőket a Máltai Szeretetszolgálat és a vele együttműködésben dolgozó partnerszervezetek mentorai keresik meg, és segítik a járványügyi helyzetben is biztonságos online térben.  Munkakeresési stratégia kialakításában, elhelyezkedés támogatásában, esélyek felmérésében, lehetőségek megtalálásában nyújtunk támogatást. Külön kérhető HR-es, pszichológus, illetve vállalkozóvá válást segítő, gazdasági szakember tanácsadása is.

A 2020.május 7-i indulás óta több mint 800 fő (2022.02.22-i adat) számára váltunk elérhetővé, és nyújtottunk álláskeresési szolgáltatást.

Összefogtunk, hogy közös tudásunkkal, tapasztalatunkkal támogassuk a nehéz helyzetbe került álláskeresőket! 

Tevékenységeink:

egyéni mentoráció: „Egyéni segítség egyéni élethelyzetre.” Egyéni tanácsok a Te álláskereséseddel kapcsolatos kérdéseidre. Szakmai hálózatunkban dolgoznak HR és munkaerőpiaci tanácsadó szakemberek, akiktől személyesen kérdezhetsz és akik figyelemmel kísérik, követik és támogatják az álláskeresési utadat. CV-írás, doktorálás, interjúra felkészítés, álláskeresési technikákkal való megismertetés, begyakorlása ennek a tevékenységnek a része.

pályatanácsadás: Ha még nem tudod, mi az irány a karrieredben vagy új irányt keresel, segítségedre lehet egy célzott és irányított tanácsadás, ami segíti az (újra)orientációt. A megvan az irány, könnyebb lépni!

munkaközvetítés: Képessé szeretnénk tenni a hozzánk fordulókat az önálló álláskeresésre, de ha ezzel is segítünk, akkor elérhető nálunk a partnereink állásajánlatai. Közvetítői szolgáltatásunkkor, ha szükséged van rá, segítséget kapsz a felkészüléshez, belépéshez és betanuláshoz is.