INCORPORA PROGRAM

A TEVÉKENYSÉG BEMUTATÁSA

Az ERSTE Alapítvány és a La Caixa Alapítvány kezdeményezése

Az Incorpora az ERSTE Alapítvány és a La Caixa Alapítvány kezdeményezésével indult el civil szervezetek együttműködésében 2016-ban, azzal a céllal, hogy a veszélyeztetett helyzetű emberek elhelyezkedését támogassa. Az elmúlt 3 év alatt több mint 700 álláskeresőt helyeztünk el, és majdnem 400 vállalatot sikerült bevonni a programba.

Az Incorpora Program nemzetközi szinten bizonyított módszertanra épül. 12 éve működik Spanyolországban, és a nemzetközi hálózat jelen van Portugáliában, Lengyelországban, Tunéziában és Marokkóban is.

Magyarországon a Máltai Gondoskodás Nonprofit Kft. a szakmai munkák koordinálását biztosítja.

Mivel foglalkozunk?

Az Incorpora Program legfőbb célja a munkaerő-piaci szempontból veszélyeztetett helyzetű álláskeresők elhelyezkedésének támogatása és társadalmi beillesztése integrációs mentoraink, valamint a hálózatunkhoz kapcsolódó civil szervezetek és együttműködő vállalatok elkötelezett, közös munkája által.

Mit kínálunk?

Az Incorpora egy sikeresen működő, nemzetközi módszertan alapján kialakított hálózat, mely ingyenes szolgáltatásokat kínál egy átfogó munkaerő-piaci folyamat keretében a különböző, diszkrimináció által veszélyeztetett álláskeresők és a felelős foglalkoztatást támogató munkáltatók számára egyaránt.

Az Incorpora Szakértői hálózatban Működik

Hálózatunkon keresztül a munkaadók egyszerre többféle célcsoportot is el tudnak érni. Az álláskeresők számára a hálózati működés előnye, hogy több szervezet munkáltatói állásajánlataihoz is hozzáférnek.

Az Incorpora teljes munkahelyi beilleszkedési szolgáltatást nyújt a vállalkozásoknak, amelyek segítik HR-osztályaikat a feladat elvégzésében, miközben hozzájárulnak a munkahelyteremtéshez azok számára, akiknek a legjobban szüksége van rá.

Többféle célcsoporttal is foglalkozunk, kiemelten a pályakezdőkkel, nőkkel, megváltozott munkaképességűekkel, szegénységben élőkkel, életkorilag diszkrimináltakkal.

Vállalkozást indítók számára

Az Incorpora azoknak is segít, akik az önfoglalkoztatás mellett döntenek, és vállalkozást szeretnének indítani. Képzéseket tartunk az ötlet megfoganásától a vállalkozás megalapításáig, elemezzük a projekt életképességét, és segítünk a finanszírozáskeresésben, illetve mentorálunk is.

Tevékenységeink

  • Térítésmentes toborzási és munkaerő-piaci szolgáltatások a cégek és az álláskereső ügyfelek számára is
  • Segítségnyújtás a toborzási feladatokban partnervállalataink számára; a felméréstől egészen a toborzás-kiválasztási és beillesztési folyamatig
  • Utókövetés – a hosszú távú munkahelymegtartás érdekében
  • Vállalkozás indításában való segítségnyújtás az önfoglalkoztatást tervezők számára

A programban résztvevő szervezetek

MÁLTAI GONDOSKODÁS

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által alapított önálló szervezet, mely az Egyesület működésével és céljaival összhangban végzi a munkaerő-piaci integrációra irányuló tevékenységét a foglalkoztatáspolitika eszközrendszerének alkalmazásával. A szervezet közhasznú tevékenységként kezdettől megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő, illetve bármilyen nehéz helyzetű személyek rehabilitációs foglalkoztatását végzi. Foglalkozunk nők munkaerő-piaci reintegrációjával, pályakezdők és életkoruk miatt diszkrimináltak segítésével is.

DIVERZITÁS ALAPÍTVÁNY

A Diverzitás Alapítvány célja egy befogadó és a természeti környezetünkkel összhangban élő társadalom építése, amelyben a hátrányból indulók támogatást kapnak a személyes fejlődéshez, képességeik kibontásához, értékteremtő munka végzéséhez és közösséghez való csatlakozáshoz. Alapértékünk a társadalmi és természeti sokszínűség. 2008 óta dolgozunk Gödöllőn és térségében a hátrányból indulók munkaerő-piaci és társadalmi integrációja érdekében. Álláskereső ügyfeleink változatos háttérrel érkeznek hozzánk: pályakezdők, nők, megváltozott munkaképességűek, szegénységben élők és 50 év feletti munkavállalók egyaránt. Egyéni, személyre szabott tanácsadással és csoportos tréningekkel segítjük az álláskeresők elhelyezkedését, személyes és digitális platformok használatával egyaránt. Alapító tagja vagyunk a 2010 óta működő Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktumnak, ahol a foglalkoztatás különböző szereplőinek – munkaadók, foglalkoztatási, képző- és szociális intézmények, civil partnerek – együttműködésére támaszkodva dolgozunk a térség gazdasági és foglalkoztatási helyzetének fejlődéséért.

EGYSZÜLŐS KÖZPONT

A budapesti 8. kerületben működő Egyszülős Központ támogató közegként segíti az egyszülős családokat krízishelyzetekben és egy sor hétköznapi probléma megoldásában. Az egyik legnagyobb kihívás az egyedül nevelő nők számára egy olyan munkahely megtalálása, amely mellett a gyermekekkel kapcsolatos mindennapi teendőket és napi logisztikát is meg tudják oldani. Mivel a családfenntartás minden feladata és gondja kizárólag rájuk hárul, ezért a család működése szempontjából ez létfontosságú. Az Egyszülős Központ szeretné megkönnyíteni számukra a munkaerőpiaci részvétel – munkahelykeresés vagy -váltás – folyamatát, illetve megtalálni azokat a partner cégeket, akik felismerik és támogatni tudják az egyedül nevelő nők munkaadói szempontból fontos értékeit.

IMPACT HUB BUDAPEST

Az Impact Hub Budapest otthont nyújt egy diverz közösségnek és támogatja a pozitív társadalmi változásokat. Fontos számunkra a társadalmi hasznosság, fenntarthatóság, körforgásos gazdaság. Célunk, hogy a társadalmilag hasznos vállalkozások fejlesztésében aktívan részt vegyünk inkubációs, vagy akcelerációs programjaink során. Támogatjuk a társadalmilag nehezebb helyzetben lévő embereket, hogy vállalkozásokat hozzanak létre, mellyel önfoglalkoztatókká válnak.

MENHELY ALAPÍTVÁNY

A Menhely Alapítvány 1989-ben jött létre Budapesten, az első olyan független, világi szervezetként, melynek célja olyan emberek segítése, akik fedél nélkül, vagy lakásszegénységben élnek. Programjainkkal a helyzetük megváltoztatásán, a belőle fakadó hátrányok, ártalmak csökkentésén, valamint a hajléktalanná válás megakadályozásán, megelőzésén dolgozunk. A különböző modellprogramok, kísérleti projektek, prevenciós programok megvalósításával igyekszünk csökkenteni a rászorulók számát.