TEVÉKENYSÉGÜNK

KIK VAGUNK?

MAGYAR MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLAT - MUNKAERŐPIACI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT

demo-attachment-44-Group_7543

A Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál 2013-óta önálló szervezeti egység foglalkozik a munkaerőpiaci tevékenységekkel. Kiemelt területünk a rehabilitációs foglalkoztatás, melynek keretében feladatunk a szervezeten belül foglalkoztatott megváltozott munkaképességű dolgozók munkájához és támogatásához kötődő akkreditációs, tanácsadói és mentori feladatok, valamint az e területet érintő pályázati lehetőségek felkutatása és a pályázatok elkészítése, menedzselése.

A Központ egyrészt azért jött létre, mert a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton belül a munkaerőpiaci kérdések kezelésére egy módszertannal, stratégiai tanácsadással és operatív projekt-megvalósítással egyaránt foglalkozó szervezetet szerettünk volna létrehozni.

Másrészt, egyre nagyobb igény mutatkozott a hátrányos helyzetű emberek nyílt munkaerőpiaci elhelyezésének egységes koordinációjára. Ezzel párhuzamosan a célcsoportunk kibővült és a fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű emberek mellett kiemelt figyelmet fordítunk más, különleges élethelyzetben lévő csoportokra: a teljesség igénye nélkül idősek, tartós munkanélküliek, pályakezdők, harmadik országból érkezettek.

portrait-of-young-architect-woman-on-meeting-222

ÁLLANDÓ FELADAT

FOGLALKOZTATÁSI REHABILITÁCIÓ

E feladatkörünkön belül szakmailag támogatjuk a Szeretetszolgálat szervezetében, intézményeiben dolgozó, megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatását, valamint elkészítjük és menedzseljük az éves szintű rehabilitációs költségtámogatási pályázatokat.

Business people shaking hands in a meeting room

KIEMELT TEVÉKENYSÉG

ONLINE MUNKATANÁCSADÁS

Szolgáltatásunk egy munkapiaci elsősegély csomag, mely a 2020-as évben kezdődött gazdasági válságra ad gyors és segítő választ a munkaerőpiacion bajba jutott embereknek.

49491026606_6912500ea7_o

FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK

FOGLALKOZTATÁSI PÁLYÁZATOK

A program célja, hogy támogatást nyújtson a fogyatékos személyeket tömörítő, segítő szervezeteknek szolgáltatásaik fenntartásához, fejlesztéséhez, illetve újak beindításához, működtetéséhez.

Business people shaking hands in a meeting room

KIEMELT CÉLCSOPORT

HARMADIK ORSZÁGBELIEK

A külföldi állampolgárok integrációja akkor valósul meg, ha a személy teret kap a beilleszkedésre a munkaerőpiacon is. Ez egyrészt saját, biztonságos, hivatalos munkajövedelmet jelent, másrészt a munka által megtalálja azt a másodlagos szocializációs teret, ahol tudásokat, kapcsolatokat gyűjthet.

portrait-of-young-architect-woman-on-meeting-222-1024x1024

FOGLALKOZTATÁS

INCORPORA PROGRAM

Segítünk a tehetségeknek megtalálni a legjobb vállalatokat és a cégeknek segítünk, hogy sokféle tehetség jusson el hozzájuk. Szolgáltatásaink térítésmentesek az ügyfelek és a vállalatok számára is. Hálózat vagyunk, melyben civil szervezetek, cégek és önkéntesek dolgozunk együtt, hogy tegyünk a felelős foglalkoztatásért.